Handla som


Regn, snö och tvätt håller dekalerna väldigt bra för. Det är viktigt att tänka på hur man sätter fast en dekal. Det måste vara helt rent och fettfritt på ytan som dekalen ska appliceras på. Vi rekommenderar att tvätta med ett avfettningsmedel innan dekalen ska appliceras. Du kan kontrollera om det är rent och torrt  med maskeringstejp som lossnar väldigt lätt om smuts och fett finns kvar på ytan.

Om det är kallt ute (under +10-15 grader) när du ska montera dekalen så fäster den bäst om man värmer upp den ytan som de ska monteras på, med tillexempel en värmepistol eller en hårtork. Annars fäster de sämre och risken är väldigt stor att de går sönder.

Var också försiktig med isskrapan! Den kan göra riktiga märken och fläka sönder dekalen om man har otur.Såhär monterar du dekaler

  1. För att dekaler ska kunna sitta länge gäller det att man monterar dekalen på rätt sätt från början.
  2. Följ monterings guiden för att dina dekaler ska sitta så länge som möjligt.
  3. Du ska börja med att göra rent ytan där dekalen ska sitta, dekalen måste vara ren, torr och fettfri för att dekalen ska kunna fästa.
  4. Se till att det inte är kallt när du ska montera dekalen. Om det är under 15grader ska du värma upp ytan där dekalen ska sitta innan montering, annars biter inte dekalen fast och då riskerar man att dekalen går sönder.
  5. Rulla bort pappret försiktigt och se även till att vinylen, alltså själva dekalen följer med.
  6. Sätt sedan dit dekalen där den ska sitta, (med appliceringstejpen på)
  7. Tryck sedan hårt på dekalen så att den fäster. Sedan är det dags att dra bort appliceringstejpen försiktigt, se även till att vinylen (dekalen) inte följer med. Om dekalen följer med så behöver du sätta tillbaka den och trycka hårdare mot ytan där dekalen ska fästas, gör om detta tills dekalen biter mot ytan.